Placuszki z tartego kabaczka
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
				
 dla 1 osoby
			
			
	
			4 cm plaster kabaczka
2 łyżki i 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
łyżka wody
ok. łyżeczki oleju z pestek winogron
świeżo mielony czarny pieprz
1/5 łyżeczki soli
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
				
				
				
 
				
				
			
		
		Kabaczek obrać, zetrzeć na tarce z dużymi otworkami, usunąć  pestki, wsypać sól, wymieszać. 
2 łyżeczki mąki kukurydzianej wymieszać z wodą, dodać do kabaczka, wsypać resztę mąki, przyprawić, wymieszać. 
Na małej patelni rozgrzać olej, nałożyć 3 placuszki i usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: