puszka.pl - pysznie!

Portowe sojacze


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

6 kotletów sojowych
3 małe cebule
3 łyżki oleju z pestek winogron
1/4 szkl. wody
5 łyżeczek octu jabłkowego
sól

Przygotowanie:

Kotlety sojowe namoczyć w gorącej wodzie. Gdy będą miękkie, odcisnąć z nich wodę, posypać 1/2 łyżeczki soli z obu stron i pokroić na połówki.

Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę. W małym pojemniczku układać warstwami cebulę i kotlety sojowe, skrapiając octem i delikatnie soląc cebulę, zalać olejem wymieszanym z wodą. Zamknąć pojemniczek i wstawić go na 3 dni do lodówki.
Nadesłał(a) Shaera, dnia: Mar 24, 2008
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: