puszka.pl - pysznie!

Pasta portowa z ciecierzycy i wędzonego tofu


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

1/3 szkl. suchej ciecierzycy
4 i 1/2 szkl. wody
100 g wędzonego tofu
1/2 łyżeczki soli

Przygotowanie:

Ciecierzycę namoczyć na noc w wodzie. Rano odlać wodę, przepłukać ciecierzycę pod bieżącą wodą, osączyć na sicie. Wsypać ją do garnka, zalać 4 szkl. wody, ugotować i odcedzić.

Dodać tofu, wlać resztę wody, zmiksować, wsypać sól i dokładnie wymieszać.
Nadesłał(a) Shaera, dnia: 2008-03-24 10:10:07.637
Źródło/autor przepisu: na podstawie http://puszka.pl/przepis/3915-na_niby_pasta_z_ryby.html

Twoje zapiski: