puszka.pl - pysznie!

Guacamole - pasta z awokado z pomidorem i czosnkiem


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

bardzo dojrzałe awokado,
łyżka soku z cytryny,
mały pomidor,
mała drobno posiekana cebula,
mały drobno posiekany ząbek czosnku,
1/2 łyżeczki mielonej kolendry,
1/5 łyżeczki pieprzu cayenne,
sól

Przygotowanie:

Pomidora umyć, sparzyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Miąższ z awokado dokładnie zmiksować, wlać sok z cytryny, dodać pomidora, cebulę i czosnek, przyprawić, dokładnie wymieszać i schłodzić.
Nadesłał(a) Shaera, dnia: 2008-03-24 10:23:10.892
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: