puszka.pl - pysznie!

Krem z kaszy jaglanej (deser)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/2 szkl. kaszy jaglanej
1/2 szkl. soku jabłkowego (najlepiej świeżego, nie z kartonika)
1 szkl. wody
1-2 łyżki wiórków kokosowych
tyle samo rodzynek

Przygotowanie:

Zagotować wodę z sokiem jabłkowym.

W tym czasie kaszę podprażyć przez chwilę na suchej patelni aż zacznie ładnie pachnieć. Kiedy będzie gotowa, a woda i sok się zagotują, wrzucamy kaszę i gotujemy pod przykryciem 30-40 min.

Miksujemy kaszę z wiórkami kokosowymi i rodzynkami. Dla uzyskania odpowiedniej konsystencji można dodać jeszcze trochę soku jabłkowego.

Wskazówki i uwagi:

Krem podawać przybrany owocami lub orzechami.
Nadesłał(a) Kuna, dnia: Jun 16, 2007
Źródło/autor przepisu: Zasłyszane

Twoje zapiski: