puszka.pl - pysznie!

Kotlety ryżowe z cebulką i żółtym serem

Mają delikatny smak, można podawać jako drugie danie do obiadu. Świetnie smakują także na zimno.


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

torebka ryżu białego
1 bułka
1 cebula
ser żółty
1 jajko
bułka tarta
olej do smażenia

Przygotowanie:

Ryż gotujemy. Bułkę namaczamy w wodzie, a cebulę siekamy i smażymy na maśle. Do ugotowanego ryżu dodajemy cebulkę, namoczoną bułkę, starty ser i wbijamy jajko. Zagniatamy aż wyjdzie jednolita masa.

Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju do przyrumienienia po obu stronach.
Nadesłał(a) izkawalizka999, dnia: May 26, 2006
Źródło/autor przepisu: znam go od sąsiadki :)

Twoje zapiski: