Sałatka pekińsko-tatarska (na ostro)
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			kapusta pekińska
ząbek czosnku
marynowana ostra papryka - sztuk 1, bo ostra jak diabli ;)
sól
pieprz
ocet winny
sos tatarski (ja miałam winiary) (*)
oliwa, olej - co tam komu pasuje
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Czosnek bardzo drobno posiekałam, wrzuciłam do miski, posoliłam. Do tego dodałam poszatkowaną kapustę i w miarę drobno pokrojona papryczkę. Całość posoliłam, popieprzyłam, skropiłam octem winnym, polałam oliwą, dodałam łyżkę sosu tatarskiego i dokładnie wymieszałam. Po 15 minutach wyjęłam z lodówki pysznościową sałatkę :)
	 
	
	
	
		Wskazówki i uwagi:
		(*) w wersji wegańskiej można kupić albo gotowiec (np. w greenplanet - http://www.greenplanet.pl/) albo do majonezu sojowego dorzucić ogórki kiszone, cebulę i reszte warzyw.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: