puszka.pl - pysznie!

Warzywa marynowane na grillu


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 czerwone papryki, bez pestek i pokrojone w paski
2 cukinie pokrojone w plastry o grubości 3 cm
bakłażan pokrojony w plastry o grubości 3 cm
3 pomidory pokrojone w ćwiartki

marynata:
3 łyżki stołowe octu winnego
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
3/4 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki cukru

Przygotowanie:

Łączymy wszystkie składniki w misce, dodajemy warzywa zanurzając je w sosie. Następnie pozostawiamy na 45 minut.

Najpierw pieczemy kawałki bakłażana i papryki, potrzebują najwięcej czasu, następnie dokładamy cukinię, na końcu pomidory.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-08-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: OGRODOWE MISTERIUM - artykuł z Kuriera Plus

Twoje zapiski: