Musli domowe: zbożowe ze słonecznikiem
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
płatki zbożowe (owsiane zwykłe lub górskie, żytnie, pszenne) - 1,5 szkl.
słonecznik - 1/2 szkl.
rodzynki i/lub żurawina - 1/2 szkl.
ew. orzechy i inne bakalie - 1/2 szkl.
cynamon - troszeczkę, dla aromatu
ew. popping z amarantusa
ew. prażone siemię lniane - trochę
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wymieszać i przesypać do puszki (ale nie jakiejś bezwzględnie szczelnej, żeby wszystko nie zapleśniało albo coś....)
Później można zajadać z mlekiem sojowym (lub innym), sokiem owocowym albo przetartymi owocami. Płatki można też namoczyć wcześniej w odrobinie wrzątku i dopiero wtedy dodać mleko/owoce.
Wskazówki i uwagi:
Nie polecam płatków ryżowych, ponieważ są twarde. Można za to dodać płatki sojowe, ale raczej trudno je dostać.
Twoje zapiski: