puszka.pl - pysznie!

Kotlety jajeczne z dodatkiem cebuli i natki


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 6 osób

6 jajek
1 bułka kajzerka
100ml mleka
1 cebula
1 pęczek zielonej pietruszki
1 jajko jako składnik sklejający
sól
pieprz
jarzynka

bułka tarta do panierowania
olej do smażenia

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo i zmielić. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę posiekać i przesmażyć.

Do zmielonych jajek dodać odciśniętą bułkę, cebulę, drobno posiekaną zieloną pietruszkę, surowe jajko oraz przyprawy.

Następnie należy uformować kotlety jajeczne i obtoczyć je w bułce tartej. Tak przygotowane kotleciki smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: Jul 2, 2005
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: