Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
lisciasty seler
cebula
marchewka
czosnek
oliwa
ziola
warzywny rosol
pomidory
puszka czerwonej fasoli
puszka ciecierzycy
tahini
parmezan lub utarte na tarce migdały
Przygotowanie:
Pociete w drobna kostke lisciaste selery, cebule, marchewke i czosnek podsmazamy w garnku na oliwie przez 5 minut.
Dodajemy ziola takie jakie mamy pod reka, choc oregano chyba obowiazkowo....
Calosc zalewamy warzywnym rosolem, dodajemy pociete w kostke pomidory ( moga byc z puszki jak sie spieszymy).
Dodajemy takze puszke czerwonej fasoli i puszke ciecierzycy.
Calosc gotujemy przez 20 minut i gdy zupa jest juz gotowa, juz na talerzu, polewamy ja tahina i posypujemy parmezanem......
parmezan mozna zastąpic utartymi na tarce migdałami
Twoje zapiski: