puszka.pl - pysznie!

Masło słonecznikowe z majerankiem i bazylią

Doskonałe masło do kanapek, warto dodać sporo majeranku. W połączeniu z razowcem, pomidorem, sałatą, rzodkiewką - marzenie...


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

3 części słonecznika
1 część siemienia lnianego
oliwa z oliwek lub olej z pestek winogron
majeranek
bazylia

Przygotowanie:

Zmielić w młynku do kawy nasiona, połączyć je z ziołami, dodać oliwę do uzyskania odpowiedniej do smarowania konsystencji.

Wskazówki i uwagi:

Można trzymać kilka tygodni w lodówce. Istnieje wersja light z wodą zamiast oliwy - czas przechowywania w lodówce 4-5 dni.
Nadesłał(a) Ania D, dnia: Jul 20, 2004
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: