puszka.pl - pysznie!

Kotlety z pszenicy z majerankiem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

pszenica (ziarno)
majeranek
sól
pieprz
ew. jogurt naturalny
bułka tarta lub mąka z pełnego przemiału jako panierka
olej do smażenia

Przygotowanie:

Pszenicę namoczyć i ugotować. Najlepiej się gotuje w szybkowarze, bo bardzo szybko ;)) Zmielić przez maszynkę, dodać masalę z majeranku: na gorący olej wrzucamy majeranek i mieszamy. Później sól i pieprz. Można dodać do środka odrobinę jogurtu - ale jak masala już ostygnie.

Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej albo pełnej mące i smażyć na gorącym oleju.
Nadesłał(a) arleta, dnia: 2004-05-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis od brata

Twoje zapiski: