puszka.pl - pysznie!

Pasta / dip z orzechami włoskimi i Rokpolem


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

50 g sera Rokpol
50 g orzechów włoskich
200 g sera białego
ew. 2-3 łyżki majonezu lub śmietany

Przygotowanie:

Ser Rokpol zetrzeć na tarce lub dobrze rozkruszyć, orzechy dobrze posiekać, ser biały ugnieść widelcem. Wszystko wymieszać i ewentualnie dodać śmietanę lub majonez.

Jeśli wszystko zmiksujemy i dodamy szklankę śmietany lub jogurtu zrobimy doskonały dip.

Wskazówki i uwagi:

Leniwi mogą wszystko zmiksować w malakserze, ale to już nie to! Podawać z pieczywem lub krakersami.
Nadesłał(a) nieskorzanka, dnia: Jan 12, 2004
Źródło/autor przepisu: skądś znam, ale nie wiem skąd

Twoje zapiski: