puszka.pl - pysznie!

Kotlety z grzybów suszonych i kaszy jęczmiennej lub gryczanej


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

1 szklanka kaszy jęczmiennej (perłowej) lub gryczanej
30-50 g suszonych grzybów
cebula
1-2 jaja
pęczek natki pietruszki
sól
pieprz
mąka do obtoczenia
olej do smażenia

Przygotowanie:

Kaszę ugotować na sypko. Grzyby namoczyć, ugotować, pokroić bardzo drobno lub przepuścić przez maszynkę. Posiekaną cebulę
udusić na tłuszczu. Natkę posiekać.

Wszystkie składniki połączyć, wymieszać i doprawić do smaku. Uformować niewielkie kotlety i obtoczyć w mące. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju aż się zrumienią.
Nadesłał(a) Gosia Swiderek, dnia: Aug 18, 2000
Źródło/autor przepisu: Psubraty nr.3

Twoje zapiski: