1 szklanka grochu w połówkach
1,5 litra wody
4 ziemniaki
2 marchewki
pół małego selera
skórka z wędzonego tofu (koniecznie wędzone!!!)
majeranek
cząber
sól
Przygotowanie:
Z grochu usunąć kamyczki i zanieczyszczenia, wypłukać, wrzucić do 1,5 litra wrzątku. Gdy trochę zmięknie, dodać pokrojone warzywa i sól.
Po ok. 15 min. sprawdzić czy ziemniaki są miękkie - jeśli tak, dodać majeranek, cząber i posiekaną skórkę tofu, podgotować jeszcze 2-3 min. na małym ogniu. Smacznego:)
Wskazówki i uwagi:
Groch nie moczony rozgotowuje się, dzięki czemu zupa jest gęsta i zawiesista.
Nadesłał(a) hannzi,
dnia: 2003-12-01 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.