puszka.pl - pysznie!

Boczniaki z grilla z żółtym serem i pomidorami


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

boczniaki
przyprawa do grilla
ew. sól
żółty ser
pomidory
ajwar (pasta warzywna)

Przygotowanie:

Boczniaki umyć, wysuszyć, obsypać przyprawą do grilla (i solą, jeśli jej nie ma w składzie), odstawić na 20 min. w chłodne miejsce.

Smażyć je potem na średnio rozgrzanym ruszcie po ok. 2-3 min. z każdej strony. Pod koniec grillowania posypać tartym serem, pomidorami pokrojonymi w kostkę i polać pastą warzywną ajwar.

Wskazówki i uwagi:

Można podawać z pieczonymi ziemniakami z dodatkiem masła koperkowego.
Nadesłał(a) Sunnta, dnia: Jul 28, 2003
Źródło/autor przepisu: ulotka w sklepie

Twoje zapiski: