puszka.pl - pysznie!

Sałatka z boczniaka z ogórkiem kiszonym, jajkiem i kukurydzą


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

50 dag boczniaków
2-3 jajka
2 ogórki kiszone,
1/2 puszki kukurydzy,
majonez,
sół, pieprz, zielenina
lub do eleganckiego podania brzoskwnie (mogą być z puszki)

Przygotowanie:

Grzyby po umyciu obgotować 10 min., odcedzić, pokroić, dodać ugotowane i pokrojone w kostkę jajka, ogórki, kukurydzę i zieleninę. Przyprawić do smaku i dodać mojonezu.

Wskazówki i uwagi:

Aby była na specjalną okazję, można ją położyć na brzoskwiniach (nawet z puszki).
Nadesłał(a) Sunnta, dnia: 2003-07-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka w sklepie

Twoje zapiski: