Kotlety strączkowe
Dla alergików.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
soczewica
ciecierzyca
fasola biała
fasola czerwona
mąka gryczana
mąka kukurydziana
wiórki kokosowe
brokuł
pietruszka
por
ryż basmati
oliwa z pestek winogron
zioła
Przygotowanie:
Soczewicę, ciecierzycę, fasolę białą i czerwoną dobrze ugotować razem z ryżem i warzywami, wszystko dokładnie zmiksować i dodać ulubione zioła dziecka plus wiórki kokosowe, dolać trochę wody, dosypać trochę mąki kukurydzianej i dalej miksować tak, by uzyskać masę przypominającą normalne kotlety mielone, dodać trochę oliwy, formować małe a pulchne kotleciki, obtoczyć w mące gryczanej i smażyć na patelni posmarowanej oliwą.
Wskazówki i uwagi:
Podawać fantazyjnie obsypane dużą ilością zielonego groszku (może być ten z puszki).
Twoje zapiski: