puszka.pl - pysznie!

Kotlety strączkowe

Dla alergików.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

soczewica
ciecierzyca
fasola biała
fasola czerwona
mąka gryczana
mąka kukurydziana
wiórki kokosowe
brokuł
pietruszka
por
ryż basmati
oliwa z pestek winogron
zioła

Przygotowanie:

Soczewicę, ciecierzycę, fasolę białą i czerwoną dobrze ugotować razem z ryżem i warzywami, wszystko dokładnie zmiksować i dodać ulubione zioła dziecka plus wiórki kokosowe, dolać trochę wody, dosypać trochę mąki kukurydzianej i dalej miksować tak, by uzyskać masę przypominającą normalne kotlety mielone, dodać trochę oliwy, formować małe a pulchne kotleciki, obtoczyć w mące gryczanej i smażyć na patelni posmarowanej oliwą.

Wskazówki i uwagi:

Podawać fantazyjnie obsypane dużą ilością zielonego groszku (może być ten z puszki).
Nadesłał(a) jojo don huevo, dnia: Jun 11, 2003
Źródło/autor przepisu: przepis z mojego opracowania Tydzień z życia alergika

Twoje zapiski: