puszka.pl - pysznie!

Pulpety ryżowe z soczewicą


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

2 woreczki ryżu białego
100 g soczewicy
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 duże lub 2 małe jajka
2 łyżki tartego żółtego sera
oregano
sól
pieprz
bułka tarta
olej do smażenia
posiekana natka pietruszki

Przygotowanie:

Ryż ugotować. Soczewicę zagotować i zmielić, dodać do niej posiekaną cebulę i czosnek, jajko, ser i przyprawy do smaku. Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z ryżem.

Formować małe pulpety, obtaczać w tartej bułce, smażyć na oleju na złoty kolor.

Podawać z sosem pomidorowym lub keczupem, posypane żółtym serem i natką pietruszki.
Nadesłał(a) Renata, dnia: 2000-08-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: opakowanie białego ryżu Sonko

Twoje zapiski: