puszka.pl - pysznie!

Kotleciki twarogowo-ziemniaczane z cebulą i natką


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 kg ziemniaków
40 dkg twarogu (sera białego)
2 duże cebule
1 szklanka mąki
1 pęczek natki pietruszki
sól
pieprz
bułka tarta (do obtoczenia)
tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować, ostudzić i zgnieść na prasce. Dodać zgnieciony, także na prasce, biały ser. Dosypać mąkę i dokładnie wygnieść. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na złoto i ostudzić. Dodać do masy serowo-ziemniaczanej. Pietruszkę drobno posiekać i także wymieszać z masą.

Uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć (ok. 10 minut).

Wskazówki i uwagi:

Podaję te kotleciki z surówką z kapusty kiszonej i marchewki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-02-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis wysłała Kasia

Twoje zapiski: