Kotleciki twarogowo-ziemniaczane z cebulą i natką
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:
1 kg ziemniaków
40 dkg twarogu (sera białego)
2 duże cebule
1 szklanka mąki
1 pęczek natki pietruszki
sól
pieprz
bułka tarta (do obtoczenia)
tłuszcz do smażenia
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować, ostudzić i zgnieść na prasce. Dodać zgnieciony, także na prasce, biały ser. Dosypać mąkę i dokładnie wygnieść. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na złoto i ostudzić. Dodać do masy serowo-ziemniaczanej. Pietruszkę drobno posiekać i także wymieszać z masą.
Uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć (ok. 10 minut).
Wskazówki i uwagi:
Podaję te kotleciki z surówką z kapusty kiszonej i marchewki.
Twoje zapiski: