puszka.pl - pysznie!

Kotlety z kaszy jęczmiennej z żółtym serem i czosnkiem


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 1 osoby

ugotowana kasza jęczmienna - tyle, ile normalnie jesz
jajko
trochę sera żółtego
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
ew. natka pietruszki
bułka tarta
olej do smażenia
+ ulubiony sos - polecam pomidorowy

Przygotowanie:

Kaszę mieszamy z jajkiem, startym serem i zgniecionym czosnkiem. Przyprawiamy. W razie potrzeby możemy zagęścić bułką.

Formujemy kotlety (najlepiej małe), panierujemy w bułce i smażymy. Gorące polewamy sosem. SMACZNEGO.

Wskazówki i uwagi:

Potrawa "zyska", gdy dodamy do kotletów lub sosu zielonej pietruszki.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2003-02-12 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: