sos z masła orzechowego: 1/2 szkl. masła orzechowego
1 szkl. gorącej wody
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki octu ryżowego
1 łyżka cukru, fruktozy lub słodu
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki imbiru
Przygotowanie:
Ugotować makaron wg. wskazań na opakowaniu, odcedzić.
W międzyczasie wymieszać wszystkie składniki sosu na gładką masę (czosnek zmiażdżyć lub drobno posiekać). Podgrzać lekko aż zacznie gęstnieć. Wymieszać z makaronem, podawać póki ciepłe.
Nadesłał(a) patrycccja,
dnia: 2003-01-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: serwis PCRM - Komitetu Lekarzy na rzecz Medycyny Odpowiedzialnej, przepis z "Healthy Eating for Life for Children", Amy Lanou