puszka.pl - pysznie!

Spaghetti z sosem z masła orzechowego

Bardzo szybkie w wykonaniu. Nowy, zaskakujący smak. Podawać z warzywami ugotowanymi na parze.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

200-250 g makaronu spaghetti
sól

sos z masła orzechowego:
1/2 szkl. masła orzechowego
1 szkl. gorącej wody
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki octu ryżowego
1 łyżka cukru, fruktozy lub słodu
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki imbiru

Przygotowanie:

Ugotować makaron wg. wskazań na opakowaniu, odcedzić.

W międzyczasie wymieszać wszystkie składniki sosu na gładką masę (czosnek zmiażdżyć lub drobno posiekać). Podgrzać lekko aż zacznie gęstnieć. Wymieszać z makaronem, podawać póki ciepłe.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: Jan 20, 2003
Źródło/autor przepisu: serwis PCRM - Komitetu Lekarzy na rzecz Medycyny Odpowiedzialnej, przepis z "Healthy Eating for Life for Children", Amy Lanou

Twoje zapiski: