puszka.pl - pysznie!

Fasolka szparagowa z sosem sojowym i oliwą

Prościzna jakich mało, a taka pycha! Sama też nie wierzyłam, że to AŻ TAK genialne połączenie, póki nie spróbowałam :D O niebo lepsze i zdrowsze niż z zasmażką. Może stanowić samodzielną potrawę lub być częścią drugiego dania - i w roli sałatki i "kotleta" :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

fasolka szparagowa
oliwa z oliwek, najlepiej extra vergine
sos sojowy dobrej jakości lub sos tamari

Przygotowanie:

Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy (najlepiej na parze). Skrapiamy sosem sojowym i oliwą z oliwek. Sosu nie za dużo, żeby nie było za słone, ale też wystarczająco, żeby było jednak czuć jego smak. I gotowe :)
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: Jul 25, 2002
Źródło/autor przepisu: zajadałam coś takiego na wege zlocie u Gzyraków - to ich patent :)

Twoje zapiski: