puszka.pl - pysznie!

Ryż z mlekiem i rodzynkami lub żurawiną

Wystarczy ryż z poprzedniego dnia i mamy bardzo szybkie, syte, zdrowe i smaczne śniadanko.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ryż ugotowany na sypko (najwygodniej jeśli mamy ugotowany z poprzedniego dnia)
mleko roślinne, np. sojowe
rodzynki i/lub żurawina
pestki słonecznika (opcjonalnie)
szczypta soli (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Jeśli dodajemy słonecznik, to warto go wcześniej namoczyć w gorącej wodzie przez dosłownie 1 minutę. Dzięki temu napęcznieje i będzie pysznie chrupiący. Całkiem jak świeży.

Nakładamy ryż, dodajemy bakalie, zalewamy letnim lub ciepłym mlekiem. Możemy lekko posolić - niektórzy zupy mleczne jedzą wyłącznie "na słono" :)
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2002-06-23 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: