puszka.pl - pysznie!

Kotlety jarzynowe z koperkiem i ziołami


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

100 g marchwi
30 g pietruszki
20 g selera korzeniowego
1 łyżka płatków owsianych
2 łyżki mleka 0,5%
2 łyżki bułki tartej
1/3 białka
koperek
majeranek
tymianek
pieprz ziołowy

Przygotowanie:

Warzywa obrać, umyć i ugotować w małej ilości wody (albo wykorzystać warzywa po gotowaniu bulionu). Odcedzić, zmielić, dodać płatki owsiane namoczone w mleku, bułkę tartą, białko, koperek i przyprawy. Wymieszać wszystko i formować kotlety. Smażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jun 9, 2002
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 4/2002

Twoje zapiski: