puszka.pl - pysznie!

Farsz bakłażanowy z papryką i pomidorami, do naleśników


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: na ok. 12 naleśników

0,5 kg bakłażanów
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 czerwona papryka
3 średniej wielkości pomidory (mogą też być z puszki)
2-3 łyżeczki kolendry
sól
pieprz
oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Bakłażany obrać i pokroić w kostkę, posypać solą. Po ok. 1/2 godz. opłukać zimną wodą, odsączyć i wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem.

Na patelni podsmażyć posiekaną cebulę. Następnie dodać zmiażdżony czosnek i pokrojoną dowolnie paprykę. Wrzucić bakłażany i pomidory. Doprawić wszystko kolendrą i pieprzem. Dusić wszystko ok. 30 min., aż prawe cały sok wyparuje. I farsz gotowy.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2002-04-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis dostałam od Gosi Zaleskiej-Gajc z pl.rec.kuchnia

Twoje zapiski: