Pasta / dip twarożkowy z gotowanej kalarepki
		
			Do smarowania pieczywa i maczania surowych warzyw, chipsów.
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: lakto-wege
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			100 g kalarepki
1 łyżeczka bulionu
1 łyżeczka soku cytrynowego
ćwierć cebuli (ok. 15 g)
pół ząbka czosnku
1 łyżka orzechów włoskich
1 łyżka (25 g) twarożku wiejskiego
sól
zioła
oliwa
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Kalarepkę obrać, pokroić w kostkę, dodać bulion i sok cytrynowy, gotować na małym ogniu 15 min. 
Wymieszać z posiekaną cebulą, czosnkiem, orzechami i serem, przyprawić solą, ziołami i kilkunastoma kroplami oliwy.
	 
	
	
	
		Wskazówki i uwagi:
		Można przechowywać w lodówce do 5 dni.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: