puszka.pl - pysznie!

Makaron z warzywami i bułką tartą

Bardzo szybkie, nie wymaga żadnego obierania warzyw ani innych czynności wstępnych zajmujących czas. Do tego bardzo smaczne i kolorowe :)
Wprost genialne na szybki obiad lub kiedy zjawią się niespodziewani goście.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

500 g makaronu, np. świderki
sól
mrożona mieszanka warzyw (500 g), np. sałatka meksykańska lub sałatka jarzynowa tradycyjna
lub własna mieszanka warzyw:
- kukurydza
- groszek
- fasolka szparagowa
- marchewka
- i inne, np. kalafior lub brokuły
bułka tarta - sporo, tak z pół szklanki lub więcej
olej/ oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, a warzywa w mikrofali lub na parze. Bułkę przyrumienić na suchej patelni, dolać oliwy aż utworzy się lekko wilgotna zasmażka.

Wszystko razem wymieszać... i gotowe, nie trzeba już nawet doprawiać.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: Nov 26, 2001
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: