puszka.pl - pysznie!

Plebejska pasta "tofucado"

Prostota i łatwość tofucado była dziś oświeceniem poranka. Smakuje oczywiście na razowcu nawet bez dodatków.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kostka tofu
1/2 miękkiego awokado
1 mała cebulka
sos sojowy jasny wg uznania
sok z plasterka cytryny
1 łyżka stołowa lekkiej oliwy lub innej jadalnej "cieczy" :-)
inne przyprawy wg uznania

Przygotowanie:

Awokado rozkroić, wyjąc pestkę, obrać. Cebulkę drobno posiekać. Składniki wymieszać rozgniatając widelcem i doprawiając do smaku. Krótko i na temat :-)
Nadesłał(a) wojmat, dnia: 2001-10-12 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: