Puree z ziemniaków z rzodkiewką i koperkiem
		
			Zupełnie niebanalne :) Uwielbiam takie kombinowane puree. Jest pyszne, ciekawe i kolorowe :)
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			ziemniaki
koperek - sporo
rzodkiewka - sporo
mleko sojowe lub inne
oliwa lub olej, najlepiej zimnotłoczony
sól
pieprz
ew. delikatna musztarda (nie za dużo)
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Ziemniaki ugotować, rozgnieść na puree. Dodać oliwę/olej i mleko żeby uzyskać luźną, nie za gęstą konsystencję. Doprawić solą, pieprzem i ew. musztardą.
Koperek i rzodkiewki umyć. Koperek posiekać (część odłożyć do przyozdobienia), rzodkiewki zetrzeć na tarce. Zmieszać z puree. Przyozdobić odłożonym koperkiem.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: