Pasta "orzesz-ty-ciecie"
		
			Pomysł o poranku - mamy ugotowaną ciecie, na półce orzeszki w słoiku, natka w wazoniku i jest śniadanko. Z pomidorkiem oczywiscie i cebulką na.
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
				
 dla  2 osób
			
			
	
			ciecierzyca - 1,5 szklanki suchego ziarna
orzechy włoskie - 2-3 garści
sos sojowy
oliwa (olej zimno tłoczony) - kilka łyżek
natka pietruszki - 1/2 pęczka
przyprawy
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Ciecierzycę namoczyć na noc. Ugotować w niewielkiej ilości wody nie solonej (wody nie wylewać).
Orzechy posiekać drobno (nie mielić na gładko), dodać do ciecierzycy z oliwą, sosem sojowym i posiekaną natką. Zmiksować blenderem albo w mikserze. Jeśli za gęste (raczej tak) dodać wywaru z ciecierzycy.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: