puszka.pl - pysznie!

Pasta do pieczywa z tofu wędzonego z majonezem, koncentratem i zieleniną


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

220 g (1 kostka) tofu wędzonego
1 duża cebula
olej do smażenia
3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki majonezu
2 ząbki czosnku
1 łyżka słodkiej czerwonej papryki
1/4 łyżeczki pieprzu
1/4 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej
1/2 pęczka szczypiorku
1/4 pęczka natki pietruszki

Przygotowanie:

Cebulę obrać, pokroić niezbyt drobno i usmażyć.

Tofu i cebulę zemleć w maszynce. Czosnek zmiażdżyć, zieleninę posiekać, wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Podawać z pieczywem lub na krakersach.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2000-07-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: strona Polsoi

Twoje zapiski: