2 pomidory
mały kawałek pora lub ew. cebulki
pęczek rzodkiewek (łagodnych)
pół kolorowej papryki (kolorystycznie lepiej żółta)
sól (fajnie jeśli nieoczyszczana)
olej zimnotłoczony, najlepiej neutralny w smaku (ja używam z pestek winogron)
Przygotowanie:
Pomidory umyć, można wyparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w ćwiartki i na plasterki. Pora i rzodkiewki ciach wzdłuż i też na plasterki. Paprykę najpierw w paski, później w kostkę.
Warzywa wymieszać. Skropić oliwą lub olejem, nie za sknerowato, ale i nie za obficie, posolić. Rozkoszować się smakiem... :)
Nadesłał(a) patrycccja,
dnia: 2001-05-22 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.