awokado
sok z cytryny
sól (najlepiej jakaś nieoczyszczana - bardziej wartościowa)
pieprz (biały lub czarny lub jaki kto chce)
kilka rzodkiewek - ja dodaję 5-6 szt., większych niż mniejszych ;)
ew. trochę szczypiorku lub cebulki
Przygotowanie:
Awokado przekroić wzdłuż na pół, przekręcając połówki względem siebie rozdzielić je, pestkę wyrzucić lub zasadzić :) Awokado obrać, rozgnieść widelcem na paćkę. Doprawić do smaku. Rzodkiewki umyć, oczyścić, a później na połówki/ ćwiartki i w niezbyt cienkie plasterki ciach! Wymieszać z awokado. I voila!
Można dodać trochę szczypiorku lub nawet cebulki (ale drobniutko posiekanej).
Nadesłał(a) patrycccja,
dnia: 2001-05-07 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.