puszka.pl - pysznie!

Trooskavka


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

galaretka wegańska - delektynka
truskawki mrożone

Przygotowanie:

Wziąłem więc galaretkę truskawkową (taka w proszku) i wg przepisu z torebki zrobiłem co należało. Do gorącej, parującej galaretki wrzuciłem te zamrożone truskawy. Trzeba było szybko mieszać, bo krzepło błyskawicznie!
Ja zawsze merdam widelcem. Wrzucając truskawy mieszam, żeby się "równo" rozmieszało. Nie krzepnie na beton i robią się takie, hmmm... cząstki (?). Jak skrzepnie lepiej, to merdnąć jeszcze raz, żeby się, no tak, poszarpało. Mikser zrobiłby z tego chyba za duży bałagan, mógłby (chyba) zmieszać za mocno (rozdrobnić), a tu owoce mają być w miarę całe.

Jak już zastygło, to wtedy można już wcinać. Niby nic wielkiego, ale przynajmniej tak trochę wyczyściłem zamrażarkę.
Można próbować oczywista z innymi owocami, albo mieszać smaki. Ja akuratnież miałem tylko truskawy.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: Apr 27, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: Sorel (kedud@kki.net.pl)

Twoje zapiski: