puszka.pl - pysznie!

Sos guacamole z mieloną kolendrą

Kuchnia meksykańska. Możemy tym sosem smarować kanapki albo maczać w nim surowe jarzyny, kawałki chleba, czipsy.


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 4 osób

4 awokado
2 pomidory
1 cebula
2 łyżeczki oliwy
sól
pieprz
kolendra mielona

Przygotowanie:

Awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy widelcem. Dodajemy drobniutko pokrojone pomidory, posiekaną cebulę, oliwę i przyprawy. Starannie mieszamy i szybko jemy, bo pod wpływem światła sos ciemnieje.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 2/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia

Twoje zapiski: