puszka.pl - pysznie!

Krokiety z tofu, migdałów i płatków owsianych (bez smażenia naleśników!)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

farsz:
1 szklanka płatków owsianych
200 g tofu
1 cebula
50 g migdałów
1 łyżeczka sosu sojowego
sól

ciasto naleśnikowe:
3 łyżki mąki owsianej
150 g mąki pszennej razowej
łyżeczka oleju
szczypta soli
woda

+ olej do smażenia

Przygotowanie:

Do płatków wlać około pół szklanki wody i zagotować. Masa z płatków powinna być gęsta. Dodać roztarte tofu, drobno pokrojoną cebulę, posiekane migdały i sos sojowy. Masę dokładnie wyrobić.

Uformować małe, płaskie krokiety, oprószyć mąką, zanurzyć w cieście naleśnikowym i smażyć w dużej ilości rozgrzanego oleju.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 2, 2001
Źródło/autor przepisu: Vegan Planet (serwis już nie istnieje)

Twoje zapiski: