Zapiekane bułki z pieczarkami i żółtym serem
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:
2 podłużne bułki
150 g pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła
sól
2-3 łyżki tartego żółtego sera
2 łyżki ketchupu
Przygotowanie:
Pieczarki oczyścić, wypłukać, niezbyt drobno pokroić. Cebulę pokroić na półplasterki, przesmażyć na 1 łyżce masła nie rumieniąc. Włożyć pieczarki, przesmażyć razem odparowując sok, posolić.
Bułki poprzekrawać wzdłuż, od strony skórki posmarować pozostałym masłem, na drugą stronę nałożyć pieczarki z cebulą i posypać serem. Ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec ok. 15 min. Po wyjęciu polać ketchupem.
Twoje zapiski: