puszka.pl - pysznie!

Ser Brie jako szybka przystawka (entree)


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

ser Brie
ciasto francuskie (kupne, ja nie robie, bo mam bardziej interesujace rzeczy do roboty)
ziola

Przygotowanie:

Ser Brie pieczony w ciescie francuskim, podany z cienko pokrojana bulka paryska.

Ciasto francuskie (kupne, ja nie robie, bo mam bardziej interesujace rzeczy do roboty) przykroic tak, aby zawinac w nie kawalek brie jak pierog, zawijajac brzegi. Mozna dodac troche ziol do srodka. Piec w bardzo goracym piecu 20 min az zlote, podawac natychmiast z cienko pokrojonym chlebem lub krakersami. Podawac na talerzu, rozciac wierzch i wybierac plynny ser kawalkami chleba. Dodatkowo mozna podac cienko pokrojone jablka, bo swietni pasuja do sera.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 25, 2001
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, magdalenab@aol.com (MagdalenaB)

Twoje zapiski: