puszka.pl - pysznie!

Pieczony camembert w sosie malinowym


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

100 g sera typu camembert
100 g malin
pół główki zielonej sałaty

winegret czosnkowy:
oliwa
sok z cytryny (1 łyżka na 3-4 łyżki oliwy)
sól
czosnek

Przygotowanie:

1. Ser owinięty folią aluminiową pogrzać w piekarniku, aż się stopi w środku, następnie ułożyć na liściach sałaty skropionych sosem winegret.
2. Maliny zmiksować i polać nimi ser.
3. Jeść z pumperniklem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Chudnij z nami" Wydanie Specjalne nr 3/2000 "Super Linii" - miesięcznika promującego zdrowy tryb życia

Twoje zapiski: