Arroz Con Tomate (Ryż po hiszpańsku)
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			1/2 szklanki posiekanej zielonej papryki
1/2 szklanki posiekanej cebuli
1 zabek drobno posiekanego czosnku
1/2 lyzeczki bazylii pokruszonej miedzy palcami
1/2 lyzeczki rozmarynu pokruszonego miedzy palcami
2 lyzki oliwy
1 szklanka ryzu (najlepiej z dlugimi ziarnkami)
1 szklanka posiekanych pomidorow
sol i pieprz
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Poddusic w garnku papryke, cebule, czosnek i przyprawy. Dodac ryz i mieszac az sie zaszkli.Dodac sol i pieprz. Zalac to 2 szklankami wody i dalej robic jak napisalas.
	 
	
	
	
		Wskazówki i uwagi:
		Jak ktos lubi ostro moze dodac posiekana ostra papryke. Ja dodaje jalapeno. Z tego przepisu wychodzi ryz w meksykanskim kolorze, bialo, zielono , czerwony. Mozna stosowac tam gdzie sie stosuje zwykly ryz.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: