puszka.pl - pysznie!

Cebula zapiekana z jajami


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

50 dag cebuli,
4 łyżki oleju,
1 łyżka tłuszczu do naczynia,
2 jaja,
6 łyżek tartego żółtego sera,
1/2 szklanki śmietany,
1/4 łyżeczki papryki w proszku,
1/2 łyżeczki kminku,
2 łyżki zieleniny,
sól, pieprz

Przygotowanie:

Cebulę pokroić na plasterki, poddusić na oleju nie rumieniąc. Włożyć do wysmarowanego tłuszczem głębokiego naczynia. Jaja wymieszać z serem, śmietaną, papryką, kminkiem, pieprzem i solą, zalać nimi cebulę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec bez przykrycia ok. 30 min. Po wyjęciu posypać zieleniną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jan 4, 2001
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Z.Wodecki (wodecki@kki.net.pl)

Twoje zapiski: