puszka.pl - pysznie!

Bakłażany zapiekane z grzybami


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

2 bakłażany
40 dkg grzybów
1 papryka
2 pomidory
1 cebula
2 ząbki czosnku
20 dkg sera feta
olej do smażenia
koperek
sól, pieprz

Przygotowanie:

Bakłażany umyć. Odciąć nasady i przekroić wzdłuż. Wydrążyć miąższ i pokroić w kostkę. Obrać cebulę i czosnek, i posiekać. Smażyć na oleju przez 2 minuty. Dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki grzyby, miąższ z bakłażanów oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Smażyć aż grzyby będą miękkie. Często mieszać. Dodać do smażonych grzybów miąższ z pomidorów i rozkruszony ser. Doprawić solą i pieprzem. Powstałą masą nadziać połówki bakłażana. Ułożyć na natłuszczonej blasze i piec w temperaturze 200 stopni C przez 25 minut. Przed podaniem posypać koperkiem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, autor nn

Twoje zapiski: