puszka.pl - pysznie!

Babka kanapkowa


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

8 kromek długiej bułki,
8 plastrów żółtego sera,
2 jaja,
1 szklanka mleka,
pieprz,
gałka muszkatołowa,
sól,
2 łyżeczki rzeżuchy (lub szczypiorku)

Przygotowanie:

Na dnie głębokiego naczynia ułożyć 4 kromki bułki, położyć na nich 4 plastry sera, a na tym pozostałe kromki bułki i znów 4 plastry sera. Polać mlekiem rozmąconym z jajami, szczyptą pieprzu, gałki muszkatołowej i soli. Naczynie umieścić w dużej foremce do pieczenia wypełnionej do połowy gorącą wodą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec bez przykrycia ok. 30 min. Po wyjęciu posypać rzeżuchą.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Z.Wodecki (wodecki@kki.net.pl)

Twoje zapiski: