puszka.pl - pysznie!

Aromatyczna surówka z kapusty, papryki i selera


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

4 szklanki poszatkowanej kapusty /może być 2 białej i 2 czerwonej/
1/4 szklanki posiekanej zielonej papryki
1/4 szklanki posiekanego selera
2 łyżki drobno posiekanej cebuli

sos:
1/4 szklanki oleju
2 łyżeczki cukru
1 łyżeczka nasion gorczycy
sól, pieprz

Przygotowanie:

Zmieszać razem kapustę, paprykę, seler i cebulę. Osobno połączyć wszystkie składniki sosu. Przykryć, dobrze wstrząsnąć. Dodać do surówki i starannie wymieszać. Chłodzić w lodówce przynajmniej przez godzinę przed podaniem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, autor niezn.

Twoje zapiski: