puszka.pl - pysznie!

Wegeciasto owsiane z bananami i bakaliami - bez mąki, jajek i mleka!


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

1,5 kg dojrzałych bananów
sok z 1 cytryny
3 garście płatków owsianych
1 garść słonecznika
1 garść sezamu
nieco wiórków kokosowych
10 dag rodzynek
szczypta soli

Przygotowanie:

Banany zmiksować, dodać do nich pozostałe składniki i wymieszać całość.

Piec w temp. 200 stopni przez ok. 45 minut.

Podawać po ostygnięciu, posypane wiórkami kokosowymi, ozdobione kawałkami obranego i pokrojonego banana.

Wskazówki i uwagi:

Ciasto po wyjęciu z piekarnika może być lekko jeszcze "płynne", ale stygnąc tężeje.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: archiwalny numer Super Linii

Twoje zapiski: