puszka.pl - pysznie!

Warstwowe gazpacho

Podawać w przezroczystym naczyniu.


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

2 ogórki
4 pomidory
2 zielone papryki
1 cebula
sól
pieprz

1/2 kubka oliwy
1/4 kubka octu
sok z 1 cytryny
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki zmielonego kminku
1 łyżka drobno posiekanej zielonej pietruszki
3 łyżki posiekanego szczypioru

Przygotowanie:

Ogórki i pomidory obrać i pokroić w kostkę. Z pomidorów usunąć przed krojeniem nasiona i "galaretkę". Paprykę oczyścić z nasion i również pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać.

W naczyniu ułożyć warstwami ogórki, pomidory, cebulę i paprykę. Każdą warstwę posolić i popieprzyć. Pozostałe składniki dać do blendera i zmieszać. Polać warzywa. Schłodzić.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Alexandra Jezewska

Twoje zapiski: