Warstwowe gazpacho
Podawać w przezroczystym naczyniu.
Rodzaj diety: wegańska & RAW
Składniki:
2 ogórki
4 pomidory
2 zielone papryki
1 cebula
sól
pieprz
1/2 kubka oliwy
1/4 kubka octu
sok z 1 cytryny
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki zmielonego kminku
1 łyżka drobno posiekanej zielonej pietruszki
3 łyżki posiekanego szczypioru
Przygotowanie:
Ogórki i pomidory obrać i pokroić w kostkę. Z pomidorów usunąć przed krojeniem nasiona i "galaretkę". Paprykę oczyścić z nasion i również pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać.
W naczyniu ułożyć warstwami ogórki, pomidory, cebulę i paprykę. Każdą warstwę posolić i popieprzyć. Pozostałe składniki dać do blendera i zmieszać. Polać warzywa. Schłodzić.
Twoje zapiski: