Gazpacho podwójnie pomidorowe (doprawione koncentratem)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
ogórek
2-3 dojrzałe pomidory
1/2 zielonej papryki
1/2 żółtej papryki
mała cebula
ząbek czosnku
kromka białego chleba
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
łyżka oliwy z oliwek
sól
pieprz
Przygotowanie:
Ogórek obrać. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w ósemki i usunąć pestki. Paprykę umyć. Warzywa pokroić w małą kostkę, część odłożyć.
Do reszty dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, obrany czosnek oraz namoczoną i odciśniętą kromkę chleba. Całość dokładnie zmiksować. Dodać koncentrat pomidorowy i oliwę. Przyprawić. Dodać odłożone warzywa i wymieszać. Gazpacho podawać dobrze schłodzone.
Twoje zapiski: