puszka.pl - pysznie!

Chłodnik z truskawek i wiśni


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

350 g truskawek
100 g soczystych wiśni
3 szklanki kefiru
1/2 szklanki śmietany
2 żółtka
80 g cukru
cukier waniliowy

Przygotowanie:

Owoce przebrać i umyć. Truskawki umyć, usunąć szypułki, rozdrobnić i przetrzeć przez sito lub zmiksować. Wiśnie wydrylować i rozetrzeć z cukrem.

Rozmącić kefir, dodać śmietanę z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym, połączyć z przecierem truskawkowym i wiśniami. Podawać na zimno z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Mar 28, 2001
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Z.Wodecki

Twoje zapiski: